Nieuws

Oktober 2016
NIEUWE FASE voor Eva Hollander: Zeventien prachtige jaren heb ik met veel plezier gewerkt als image consultant. In die tijd heb ik talloze consulten, lezingen en trainingen aan particulieren en bedrijven gegeven. Daarnaast heb ik de Masteropleiding tot integraal image consultant en het Stijlkwadrantenspel ontwikkelt, en daarover het boek ‘Kleding als taal’ gemaakt. De VIP-award die ik in 2014 hiervoor kreeg was een echte bekroning van mijn werk en liefde voor het vak.

Na deze zeventien rijke en inspirerende jaren is het nu tijd voor een nieuwe fase.
Sinds 2016 ben ik de senior consultant voor de Masteropleiding ‘Kleding als taal’. In deze functie blijf ik actief betrokken en kan ik mijn expertise en ervaring op een nieuwe manier inzetten bij het coachen van de docenten Bertine Oudesluijs en Marcella Veldhuis.
Ik ben blij met deze vernieuwing, samen zijn we een goed team. We werken met volle inzet aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van de Masteropleiding ‘Kleding als taal’, waarin wij onze kennis en expertise graag delen met alle andere image consultants.November 2015
NIEUW: open masterclasses Kleding als taal
De masteropleiding krijgt een nieuwe vorm: open masterclasses Kleding als taal en een master-module voor wie integraal image consultant wil worden.

Ook zijn er nieuwe docenten: Bertine Oudesluijs en Marcella Veldhuis-Andringa, twee zeer professionele en door Eva opgeleide docenten. Eva Hollander blijft als senior consultant betrokken bij de masteropleiding, maar kan door haar veranderde gezondheid niet zelf lesgeven. Samen zijn we een sterk team dat met de vertrouwde deskundigheid, passie en hoge kwaliteit de masteropleiding geeft.

Voor informatie www.stijlstudio.nl/collega.html
Bertine Oudesluijs bertine@kledingalstaal.nl 06-40515264


Januari 2014
Eva Hollander heeft de VIP-award 2014 gewonnen

De VIP is de beroepsvereniging van image consultants en image professionals. De nominatie voor de VIP-award luidt:

"Eva Hollander heeft met haar boek 'Kleding als taal' collega’s geïnspireerd om producten te ontwikkelen waardoor de individuele consultant haar advies kan verdiepen. Daarnaast geven het boek en de masteropleiding aanleiding tot het vormen van intervisie groepen, wat leidt tot de professionalisering van het vak. Doordat het boek ook voor consumenten beschikbaar is draagt dit bij aan de naamsbekendheid van het beroep.

Eva Hollander is baanbrekend geweest met haar boek en trainingsprogramma."


Oktober/december 2013
Masteropleiding tot integraal image consultant 2013-2014 gestart
In oktober startte de masteropleiding weer, onder leiding van Eva Hollander en Bertine Oudesluijs. Een groep professionele image consultants zijn enthousiast en doelgericht bezig tijdens de lessen, met de proefklanten thuis, de verslagen en het verwerken van de feedback. Pittig, uitdagend, verdiepend en met zichtbaar resultaat.


April 2013
Ruim 1500 exemplaren verkocht van het boek Kleding als taal!
We zien het ook terug in de vraag aan de consultants die zijn opgeleid om met het Stijlkwadrantenspel te werken. Steeds vaker vragen klanten om een integraal kledingadvies, de verbinding tussen innerlijk en uiterlijk. Ook de vraag naar bedrijfspresentaties en trainingen over 'Kleding als taal op het werk' neemt gestaag toe. Alle reden om trots en tevreden te zijn.
Meer informatie vind je op www.stijlkwadrantenspel.nl


November 2011
Op de Margriet Winter Fair
Drieentwintig Integraal Imageconsultants* hebben een week lang op de Margriet Winter Fair workshops over het innerlijk kompas en kleding gegeven. Er was volop belangstelling: vier volle workshops per dag en daarnaast veel informatieve gesprekken.
* je vindt deze consultants op www.stijlkwadrantenspel.nl

Juli 2011
Website 'Kleding als taal' goed bezocht
De nieuwe website over het boek www.kledingalstaal.nl wordt goed bezocht. Je kunt er o.a. een gesigneerd boek bestellen, bladzijden uit het boek bekijken, een oefening uit het boek downloaden om zelf uit te proberen en een integraal image consultant bij jou in de buurt vinden als je behoefte hebt aan advies.


Juni 2011
Lezing over 'Kleding als taal'
Op dinsdag 7 juni was er een interactieve lezing over het boek in de bibliotheek van Eindhoven. Met ruim 60 deelnemers was het een drukbezochte en vooral leuke avond. Lees de reactie van een van de deelnemers op www.kledingalstaal.nl onder het kopje 'reacties en recenties'.


April 2011
Signeersessie 'Kleding als taal' woensdag 18 mei 2011
Hoera het boek ligt in de winkel. Woensdagavond 18 mei is er een feestelijke verkoop- en signeersessie bij de Stijlstudio. Kijk bij Particulieren/workshops voor alle details.


februari 2011
Het boek 'Kleding als taal' is naar de drukker!
Hoera, het boek is klaar en ligt nu bij de drukkerij in China. Daar zal het deze maand gedrukt en gebonden worden. Daarna keren de boeken per schip terug naar Nederland. In april zullen ze hier aankomen en gedristirbueerd worden. Zodra we zeker weten wanneer het boek in de winkels zal liggen, sturen we een grote (trotse!) emailing om zo veel mogelijk mensen op de hoogte te brengen.
Kleding als taal 240 pagina's inspiratie voor 29,90 euro (isbn 978.90.6963.860.7)


november 2010
Laatste loodjes voor het boek
Het boek nadert zijn voltooiing. In mijn enthousiasme had ik veel te veel geschreven. Dus veel tekst moest 'ingewonnen' worden om in het beschikbare aantal pagina's te passen. De twee delen over het innerlijk zijn opgemaakt door de vormgevers. Het ziet er prachtig uit. Wanneer ook het laatste deel is ingekort en vormgegeven, volgen de correctierondes ivm paginaverwijzingen en de laatste puntjes op de i. En dan kan het boek naar de drukker!
Naar verwachting ligt het boek maart 2011 in de winkel:
240 pagina's full colour inspiratie voor 29,90 euro.


Januari 2010
Proeflezers en het boek 'Kleding als taal. Het Stijlkwadrantenspel: laat zien wie je bent.
Tweederde van het boek is nu klaar. Dit is het deel met de 9 proefpersonen en de 13 oefeningen over kleding en innerlijk. De proeflezers en de uitgever zijn enthousiast. Nu ben ik bezig met het deel over kleding en uiterlijk. In dit deel leg ik uit hoe je de taal van je lichaam kunt leren kennen. Zo leer je je schoonheid zowel innerlijk als uiterlijk in kleding te laten zien.
Het plan is dat het boek in november 2010 in de winkel ligt. Dan vieren we feest!
Wordt vervolgd!


Juni 2009
Workshop Kleding en Spiritualiteit op het symposium van Geestelijke Verzorgers in de Gezondheidszorg
Het thema van het symposium was Herbronnen. In de workshops hebben we gekeken hoe kleding daadwerkelijk kan bijdragen aan de verzorger (je kunt jezelf zijn en professioneel), aan de sfeer in het gesprek met de client, (schoonheid als helende bijdrage) en hoe kleding een brug kan zijn tussen de verzorger en de client. Reactie deelnemer: 'Heerlijk verfrissend, ik heb flink wat ideeen opgedaan waar ik wat mee kan.'


Mei 2009
In de Nouveau van mei staat een interview met Eva over kleur als brug tussen het innerlijk en het uiterlijk. Zie 'De Magie van Kleur' (blz 38).


April 2009
Voortgang boek 'Kleding als taal. Het Stijlkwadrantenspel: laat zien wie je bent. Het maakproces gaat gestaag verder. Op dit moment zijn we bezig met fotomodel 9, een vrouw van 62 die haar roodgeverfde haar laat uitgroeien. We maken foto's van het uitgroeiproces en laten zien hoe je prachtig kunt zijn terwijl dit gebeurt. Ondertussen is een groep van acht mannen en vrouwen bezig de oefeningen uit het boek te testen. Dit levert weer goede praktijk ideeen op, zoals de miniversie van een oefening voor wie veel zin heeft maar weinig tijd en toch een stap wil zetten in het proces van je innerlijk zichtbaar maken met je kleding.
Wordt vervolgd!


November 2008
Boek over Kleding en Innerlijk in de maak!!
Het lijkt of er al twee jaar niets nieuws is gebeurd, maar schijn bedriegt! In 2007 heb ik een aantal mensen opgeleid om samen een heel grote klus te verzorgen voor kandidaten in een outplacement traject.
Nu in 2008 ben ik bezig een boek te maken: Kleding = taal en Het Stijlkwadrantenspel, een methode waarmee je je innerlijk in beeld kunt brengen en vertalen naar je kleding. Het is een enorm avontuur en er is een geweldig team mensen dat meewerkt aan dit project. Deze week hebben we de fotoshoots gedaan met modefotograaf Paul Steenbakker. De acht fotomodellen (6 vrouwen, 2 mannen) zijn gewone mensen die bereid waren te laten zien wie ze zijn (of juist hoe ze aan het veranderen zijn) en hoe ze zichzelf laten zien met hun kleding bij verschillende gelegenheden. Hoe pak je het aan? Wat wil je uitstralen? Waar lukte het wel en waar lukte het niet en hoe verbeter je dat?
Dit is een boek over wie jij bent, je innerlijke schoonheid. Hoe je de verschillende kanten in jezelf laat zien: je kracht, je speelsheid, je mildheid, je vrouwelijkheid of mannelijkheid en alles wat je verder in huis hebt. Het Stijlkwadrantenspel leert je om buiten de hokjes te gaan (je bent een romantisch type dus moet je .....)en je eigen stijl vanbinnenuit te ontwikkelen.

We zijn nu volop bezig met maken van het boek en hopen dat het in okober 2009 in de winkel ligt.
Wordt vervolgd!


Februari 2006
Terugkomavond Kleur
Deze avond die speciaal voor al uw kleurvragen is gemaakt was weer een bijzondere bijeenkomst. Een van de deelnemers schreef hierover:
�Dankjewel voor de leuke en leerzame terugkom-avond over kleur. Ik heb veel gehad aan je kleuradvies, maar het blijft toch een leerproces van steeds meer scherpstellen, begrijpen en leren zien hoe het werkt. Heerlijk om dan weer even bij jou op herhaling te gaan. Ik merkte dat ik niet alles, wat je me bij het individuele advies had laten zien, in ��n keer goed onthouden had.
Zo was ik vergeten dat het niet alleen om de kleur gaat maar ook om de verhouding van de kleuren! Nu snap ik waarom de blouse wel de juiste kleuren had maar toch niet werkte.
En wat zo'n avond verder zo leuk maakt is de vragen van de anderen, en de vergelijking met andere kleurtypes. Dan valt ineens alles op z'n plaats .
Na het individuele advies voegt dit echt wat toe en ik ging helemaal stralend naar huis.
Hartelijke groet, Resie

Oktober 2005
Schitter! Het evenement over beauty en metamorfose
Een hele dag over uiterlijke en innerlijke schoonheid, metamorfoses, styling etc. De Stijlstudio heeft talloze kleuranalyses gedaan bij de deelnemers en ook een lezing verzorgd over 'Kleding en innerlijk'. Met ruim 250 deelnemers was het evenement helemaal uitverkocht.

Maart 2005
Lezing 'Kleding, Kleur en Stijl'
De lezing op 24 maart zat helemaal vol en was zeer geslaagd. De deelnemers deden veel inspiratie op tijdens de modeshow, waarbij ze inzicht kregen in hoe kleding communiceert, waarom sommige kleding niet voor je werkt en andere kleding juist wel, en hoe kleur je hierbij kan helpen.

Februari 2005
Make-up assortiment uitgebreid
Deze maand heeft Eva Hollander een collegascholingsdag voor make-up gevolgd. Het make-upassortiment is uitgebreid met meer kleuren voor foundation, blush, lippenstift en er zijn ook heel mooie oogpotloden en lippotloden bijgekomen.

November 2004
De Stijlstudio bestaat vijf jaar!
en in die tijd zijn we gegroeid en tot bloei gekomen. we willen iedereen bedanken voor hun vertrouwen in ons en we hopen nog vele nieuwe mensen te ontmoeten en van dienst te zijn.

Oktober 2004
Bijscholing gevolgd 'Advanced Colour and Style'
Eva Hollander heeft een vierdaagse bijscholing gevolgd bij Carla Mathis. Carla is een prominente image consultant uit Amerika die al ruim 40 jaar ervaring heeft. Vooral op het gebied van de relatie innerlijk-uiterlijk heeft zij veel praktijkkennis die zij in deze training deelde met de Nederlandse collega's.

Voor meer informatie zie www.carlmathis.com

September 2004
NIEUW: 'Met Hart en Ziel in uw kleding� workshop voor 4 personen

Naast het individuele Hart en Zieltraject is er nu een tweede mogelijkheid.
Na het succes van de grote workshops �Met Hart en Ziel in uw kleding� in mei en juni 2004 is er nu een kleine, meer persoonlijke variant die meerdere malen per jaar gegeven zal worden. U kunt zich aanmelden voor de open inschrijvingen bij De Stijlstudio of u kunt als groepje van 4 personen uw eigen datum en locatie aanvragen.

Kijk voor meer informatie bij: Particulieren/Lezingen, Cursussen, Workshops
Kijk voor een achtergrond artikel bij: Publicaties, Jonas

Reactie van een deelnemer workshop �Met Hart en Ziel in uw kleding�
�Ik vond het een hele mooie dag! Het heeft verstevigd waar ik al mee bezig
was, om steeds meer mezelf te worden.
Heerlijk om weer even helemaal met mezelf bezig te zijn, samen met anderen.
Ik vond de afwisseling in activiteiten ook erg verfrissend: wat theorie
(kleur-stof-vorm etc.), visualisatie oefeningen en met inspiratie lekker creatief bezig met behulp van tijdschriften, schaar en papier.
Eva, ik heb genoten van je enthousiasme waarmee je je passie voor kleur en
kleding uitdraagt!� ElenitaAugustus 2004
NIEUW: �Dressed with Success� voor ondernemers
Deze training in Imago ontwikkeling geeft De Stijlstudio bij STEW, advies & training kleinbedrijf.

In de training �Dressed with Success� voor ondernemers leert u simpel en doeltreffend hoe u uw bedrijf kunt vertegenwoordigen �n uzelf kunt zijn in uw kleding bij verschillende zakelijke gelegenheden.

Reactie van een cursist training �Dressed with Success� voor ondernemers
�Op speelse, maar effectieve wijze �dwingt� Eva je over je kledingkeuze na te denken: bij welke gelegenheid trek je wat aan, gebruik je wel of geen accessoires, is de balans tussen persoon, bedrijf en gelegenheid goed ingevuld? Ik sta nu vaker bewust stil bij mijn kleding voordat ik naar mijn klanten ga. Deze training bleek een echte eye opener!�
Henk Jan Kuijpers, The Leisure Society


Deze training kan ook op maat gemaakt worden voor de werknemers van uw bedrijf.

Kijk voor meer informatie bij: Bedrijven/Trainingen, Workshops, Lezingen


Juni 2004
Lezing �Laat uw kleding het werk doen�

Naar aanleiding van de lezing �Laat uw kleding het werk doen� voor het netwerk van de Stew Live Club, schreef Trudi Barth het artikel �Dressed with Success� voor het ondernemers magazine Info Regio. Compleet met foto�s van het �foute jasje�.

Kijk bij: Publicaties, Info Regio


Mei 2004
Zichtbaar maken wie je �cht bent

Een uitgebreid achtergrond artikel over De Stijlstudio geschreven door Arianne Collee voor Jonas, spiritueel en maatschappelijk magazine.

Onderaan dit artikel staat een doe-het-zelf versie van het Hart en Zieltraject.

Kijk bij:Publicaties, Jonas


Maart 2004
Symposium �Uit de Ban van Eetbuien� Congrescentrum Figi te Zeist

Omdat De Stijlstudio ervoor staat dat ieder mens er geweldig uit kan zien, stonden we speciaal op uitnodiging van Joanna Kortink met een stand op de informatiemarkt van dit symposium, om hierover informatie te geven.

Joanna Kortink schreef het veelzijdige en praktische boek �UIT DE BAN VAN EETBUIEN een weg naar balans in je leven�. Tijdens dit symposium werd het boek gepresenteerd. Er waren vier sprekers die ieder vanuit hun eigen expertise en discipline een facet van dwangmatig eetgedrag belichtten.

Informatie over het boek vindt u op www.artiva.nl


December 2003
�Je kleding kun je in de winkel kopen, je stijl niet�

Coco Bouwmeester schreef een artikel over De Stijlstudio voor het blad Textiel Plus.

Kijk bij: Publicaties, Textiel Plus