Reacties van studenten

Het Stijlkwadrantenspel is een uniek en ongelooflijk goed uitgedacht concept dat helderheid geeft over klanten èn aan klanten.
Wat ik in de opleiding bij Eva leer is het herschikken en toepasbaar maken van mijn kennis. En dat is precies wat ik nodig heb. Bij Carla Mathis heb ik inzicht gekregen en bij Eva leer ik hoe ik deze kennis kan gebruiken voor mijn klanten.
De lessen zijn goed opgebouwd en vol met kennis. Je hebt wel voldoende werkervaring nodig om alles eruit te kunnen halen.
Echt een aanrader voor wie verder wil.’

Student 2009
Marieke Blok, image consultant sinds 2000


Daar waar tegendelen (binnen- en buitenkant) met elkaar in balans gebracht worden gebeurt altijd iets bijzonders: de uitkomst is meer dan de som der delen, de uitkomst is magie: 1 + 1 = 3!
Binnen + buitenkant = de unieke en authentieke schoonheid van het individu! Dit zichtbaar maken is een feest voor de klant en voor mij. Het is een kunstzinnig en persoonlijk proces waarbij hoofd, hart en handen even belangrijk zijn.

Het is Stijlkwadrantenspel is een nieuw en uniek instrument. Het brengt alle stijlkenmerken en persoonlijke kwaliteiten in een helder, werkbaar overzicht bij elkaar. Een geweldig instrument om te gebruiken voor het individuele advies en voor het werken met groepen. Met deze methode wordt snel duidelijk waarom het gaat wanneer je een aantrekkelijk beeld en duidelijke boodschap wilt uitstralen. Wanneer je wilt dat je kleding communiceert wie je bent en waarvoor je staat.
Eerder opgedane kennis, m.n. die bij Carla Mathis, krijgt een stevig fundament en valt op zijn plek.

Het Stijlkwadrantenspel geeft me de ruimte en vrijheid om echt creatief te zijn in mijn vak op een zeer hoog niveau. De opleiding bij Eva is de ultieme plek om dit te leren.

Student 2009
Elliard Huizing, image consultant sinds 2000


‘Na de opleiding over het Stijlkwadrantenspel staat in al mijn adviezen centraal: de brug bouwen tussen het innerlijk en het uiterlijk. Door de opleiding kan ik in een consult nu veel beter de link leggen naar het innerlijk en er woorden aangeven. Ik merk dat klanten ook sneller ontspannen als ze merken dat ze mogen zijn wie ze zijn, zonder opgelegd te krijgen welke kleuren zij moeten dragen.
Het innerlijk van de klant doet nu ook mee in het advies en daar horen soms kleuren bij die vanuit een standaard kleuradvies misschien niet direct voor de hand liggen. Een uitdaging om deze innerlijke kleuren ook te gebruiken in een kledingoutfit. ’

Student 2008
Astrid Mast, image consultant sinds 1997


De opleiding bij Eva neemt je mee in de wereld van kleur en stijl, van innerlijk naar uiterlijk. Zeven lesdagen en veel thuisopdrachten met verslagen, maken dat je na een jaar een stevige basis hebt om een ieder te laten stralen in zijn eigenheid en functie of rol die zij/hij wil vervullen.
Het is een intensieve opleiding met veel diepgang en een goede balans tussen theorie en praktische opdrachten.

Eva, ik vind je een geweldige docent. Ik geniet nog dagelijks van alle wijsheid, die ik bij jou geleerd heb. Ik draag jurken en rokjes, en heb mijn haar bijna in de natuurlijke kleur (lees: deels wit, met nog wat peper) en voel me er helemaal prima bij.

Ik voel me een rijk mens.

Student 2008
Bertine Oudesluijs, image consultant sinds 2003


De opleiding over het Stijlkwadrantenspel heeft me verdieping gegeven in kleur en stijl, in al haar facetten. Het heeft mij ook geholpen om met mensen verder te gaan dan alleen de buitenkant. Om samen met klanten een stuk van hun innerlijk goed neer te kunnen zetten bij de diverse gelegenheden binnen hun leefpatroon.

Ik geef regelmatig workshops over de “Taal van het hart”, waar ik werk met het Stijlkwadrantenspel. Laatst heb ik studenten aan een Hogeschool begeleid in het zoeken naar hun identiteit en het neerzetten van een juiste eerste indruk. Allemaal nieuwe dingen binnen mijn passie “kleur en stijl”, waarbij ik veel gebruik maak van de kennis die ik tijdens de opleiding bij Eva heb opgedaan.

Bovendien bestond de lesgroep uit zeer professionele en gezellig collega’s, en hebben we erg veel van elkaar hebben geleerd. Een echte aanrader voor diegene die al enige ervaring hebben met kleur en stijl.’

Student 2008
Jannie Boer, image consultant sinds 2000


De opleiding bij Eva over het Stijlkwadrantenspel is een verrijking, zowel voor mijzelf als voor mijn klanten. Het Stijlkwadrantenspel geeft me handvatten om de persoonlijkheid, het innerlijk, van de klant op een speelse en inzichtelijke manier te vertalen naar kleding. Het Stijlkwadrantenspel werkt goed in groepen, de deelnemers hebben het snel door, en met particuliere klanten kan ik er de diepte mee in. Dit is waar ik naar zocht, prachtig materiaal.’

Student 2007
Janny ter Meer, image consultant sinds 2004


'Twee jaar na de Jaartraining besef ik me hoe bijzonder het Stijl-kwadrantenspel is dat ik bij Eva geleerd heb. Ik werk er dagelijks mee. Ik denk bewuster na over 'wie ik wil zijn vandaag' en weet nu welke kleding (kleuren, stoffen, modellen) ik kan kiezen om dat ook precies zo uit te stralen.
Ik zie nu ook sneller wat er bij klanten past en kan ze beter advies geven.'

Karin van Paassen
Wilhelmina Mode en Stijladvies


'In de praktijk ben ik volop bezig met de door mij opgedane kennis. Ik heb woorden gekregen voor wat ik vaak intuïtief aanvoelde en observeerde bij klanten. Nu kan ik veel concreter benoemen naar mijn klanten wat we zien tijdens een advies.
Ineens ben ik gaan snappen waarom sommige stofstructuren eerst wel stonden en nu niet meer of welke mijn eigen karakter nog meer onderstrepen. Dat geldt hetzelfde voor kleuren, sommige mogen intenser en andere kleuren draag ik iets zachter of in andere combinaties.
Deze inzichten geef ik graag aan mijn klanten mee. Er wordt door hen dan ook zeer positief op gereageerd.

Annemieke van Ringelestijn
Kleurstyliste


'Ik was na afloop razend enthousiast. Het was alleszins de moeite waard, zoals Eva het innerlijk-uiterlijk concept in een overzichtelijk schema weet te zetten. Met de wolligheid waarin deze materie meestal verzandt werd vakkundig afgerekend. Ik kan het iedereen aanbevelen.'

Inga van Zalm
The Winning Image


'De Jaartraining kwam voor mij op een goed moment. Ik had duidelijk behoefte aan een nieuwe uitdaging en inspiratie. Bezig zijn met mijn vak en daar met collega's oeverloos over kunnen praten, heeft mij goed gedaan. Daarnaast werd er ook eens naar mij gekeken, in plaats dat ik keek naar een ander.
Heerlijk om die verdieping in mijn werk te kunnen voelen en uit te proberen met elkaar. Het goed verzorgde lesboek blijft een fijn naslagwerk.'

Alida Langedijk
Imago Langedijk


'De Post Graduate Jaartraining voor Kleurstylisten heeft me nog professioneler gemaakt. Ik heb geleerd om klanten een nog persoonlijker advies te geven. Ik geef al een flink aantal jaren kleur- en stijladviezen, maar tijdens de Jaartraining kreeg ik een kijkje achter de mens die het advies krijgt. Heel veel advies doe ik op kennis en gevoel, maar door deze training kan ik dat gevoel nu een naam geven. Voor iedereen een grote aanrader.

De manier waarop Eva les geeft is ontspannen en ze geeft je alle ruimte om te reageren en na te denken over de adviezen die ze geeft. Het Stijl-Kwadrantenspel is heel leuk om met je klant te doen, zodat deze zichzelf bewust kan worden wat voor type ze echt is.

Zelf vind ik wel dat je twee jaar in het vak moet zitten om deze training te volgen, want het is zeer praktijk gericht en zonder veel ervaring herken je nog te weinig van de voorbeelden.'

Nelleke Mulder
Dress for Success


'Het motto van mijn bedrijf Haarzuiver is 'natuurlijk jezelf zijn'.
De jaartraining van Eva is voor mij de verdieping geweest die ik nodig had om het uiterlijk en het innerlijk zo veel mogelijk in overeenstemming te kunnen brengen. De diepere werking van kleuren en hun verschijningsvorm heeft een grotere betekenis gekregen die ik nu met mijn klanten kan delen.'

Marike Cazemier
Haarzuiver